מה עושים במקרה של שריפה בבית ומה עושים אח"כ?

בתקופה החמה אנו עדים לעלייה בכמות השריפות הטבעיות בחוץ ובבתים. התגובה הראשונית שלכם לאירוע יכולה להיות משמעותית.

אם חלילה פרצה שריפה בבית שלכם, חשוב שתדעו מה עושים במקרה של שריפה בבית ואיך ראוי לפעול למטרת תהליך ניקוי לאחר שריפה!

פרצה שריפה, מה עכשיו?

שריפות בבית יכולות להיווצר ממספר גורמים, במידה ופרצה שריפה חשוב שתגיבו מהר ותכבו את האש במידת האפשר, בהתאם למקור האש. אם מכשיר חשמלי הדליק את השריפה, נסו לכבות את החשמל בדירה, אל תוציאו את המכשיר מהשקע. לאחר מכן, נסו לכבות את האש עם מטף כיבוי אש, מגבת לחה או מטלית.

בכל מקרה כשמדובר בדליקה מתוך חשמל אין לשפוך מים באזור. אם מקור האש הגיע מסיר בישול, אל תשפכו מים על שמן בוער, גם כאן יש לחנוק את האש באמצעות מטלית, מגבת או מכסה לסיר.

יש נזק? אל דאגה! אנחנו כאן כדי לעזור. ניתן להשאיר פרטים או להתקשר: 052-2648703

אם אפשר נסו לנתק את אספקת הגז. בכל מקרה של שריפה, בזמן שאתם מנסים לכבות את האש צרו קשר עם מוקד 102 של מכבי האש.

אם לא הצלחתם לכבות את האש או איבדתם עליה שליטה זה הזמן להימלט מהמקום. אם דרך היציאה מהבית פנויה צאו מהאזור הבוער, סגרו את הדלת אבל אל תנעלו אותה. אל תנסו לקפוץ מחלונות או מרפסות של קומות גבוהות.

אם הצלחתם לצאת מהמבנה, הישארו בסביבה אבל אל תכנסו בחזרה למבנה. יתכן ויש לכם מידע חשוב שיעזור למכבי האש בהתמודדות עם השריפה.

אם ידוע לכם על אנשים נוספים שעלולים להיות לכודים בבניין עדכנו את מכבי האש. אם אין באפשרותכם לעזוב, היכנסו לחדר הקרוב ביותר אליכם, והשאירו חלון פתוח.

אם השריפה החלה בחדר המדרגות, אל תפתחו את הדלת, התקרבו וגעו בידית, ידית חמה היא סימן לא לפתוח את הדלת ולא לצאת החוצה.

כדי למנוע מהעשן והאש להיכנס אל ביתכם, הניחו מטלית או מגבת רטובה בפתח הבית. השתדלו להישאר ליד חלון פתוח, עשן שנכנס לחדר סגור הוא מסוכן במיוחד. העשן עולה מעלה, כך שאם תצטרכו לעבור ממקום למקום עשו זאת בהליכה שפופה או אפילו בזחילה.

השתדלו להגיע לחלון ולנופף לכוחות ההצלה שיראו אתכם. בכל מקרה אין להשתמש בחדר מדרגות במידה וישנו עשן ואין להשתמש במעלית במקרה של שריפה.

השריפה כבתה, מה עושים עם כל הנזק?

שריפה משאירה אחריה נזקים שונים למבנה, לקירות הפנימיים, לריהוט, לחשמל ועוד. במידה ופרצה שריפה בביתכם, אם הנזק משמעותי, יש להתייעץ עם מהנדס קונסטרוקציה שיבדוק אם המבנה ניזוק.

במקביל מומלץ ליצור קשר עם חברה מקצועית לשיקום הנזק, הן ברמת ניקיון כתמי פיח למיניהם וטיהור האוויר והן ברמת הבטיחות בשימוש במבנה.

כמו כן מומלץ לפנות אל חברת הביטוח שלכם. ככל שתקדימו את הטיפול בנזקים כך תוכלו למזער אותם. 

לפרטים נוספים אודות שיקום הבית אחרי שריפה, צרו איתנו קשר ואנו במור שיקום נזקים נשמח לתת לכם מענה

עוד יעניין אתכם בנושא:

פוסטים נוספים

ייבוש תת רצפתי בתל אביב

אם אתם מחפשים שירות של ייבוש תת רצפתי – הגעם למקום הנכון. לפני הכל – מה זה ייבוש תת רצפתי? היסודות של ייבוש תת רצפתי